la companyia

CRIT Companyia de Teatre – Essent Creativa S.Coop.V. és una societat cooperativa valenciana dedicada a la producció d’espectacles teatrals per a públic adult, la creació i gestió de campanyes de teatre per a la joventut i l’establiment i direcció artística de projectes europeus i xarxes europees de teatre. Els objectius de la companyia se centren en la divulgació del patrimoni literari i cultural a través del teatre i en la creació d’un pont de comunicació amb les noves dramatúrgies europees i les seues aproximacions al fet teatral.

CRIT Companyia de Teatre va ser fundada el 2009 per Anna Marí, Daniel Tormo i Josep Valero. La companyia ha rebut, entre d’altres guardons, el Premi AVETID 2019 de les empreses teatrals valencianes al millor projecte teatral; el Premi Talent Jove de la Comunitat Valenciana el 2018; la Menció d’Honor per la promoció del patrimoni europeu de la PEARLE Live Performance Europe el 2018 i el Premi Carlemany de la Joventut del Parlament Europeu el 2011 per promocionar els valors fundacionals de la UE a través del teatre.

Les produccions teatrals en gira de CRIT són:

Les produccions de CRIT fora de cartell són:

Els textos teatrals de “Espill” (ja per la quarta edició), “L’increïble assassinat d’Ausiàs March” i “Passos lleugers” han estat publicats per les editorials Bullent, Bromera i Edicions 96 respectivament.

CRIT ha posat en marxa i dirigeix el projecte teatral europeu Escena Erasmus i la xarxa europea d’universitats i escoles d’arte dramàtic EUSCN-Erasmus Europe on Scene Network, el circuit teatral dels pobles menuts que integren “Les Europes menudes”, la campanya teatral per a instituts i escoles d’adults “Escena Jove”, el projecte de foment de l’escriptura dramàtica “El Drac d’Europa”, el llançament en llengua espanyola del projecte d’aprenentatge de llengües a través del teatre “Glottodrama”, i acaba de crear, junt amb altres professionales valencians el Teatre de la Joventut/Teatro de la Juventud, un projecte de formació en arts escèniques, producció d’espectacles professionales i d’espectacles protagonitzats per estudiants, d’exhibició d’espectacles i de foment de l’escriptura dramàtica entre els joves.

CRIT és membre de:

CRIT col·labora amb: