qui som

CRIT Companyia de Teatre – Essent Creativa S.Coop.V. és una societat cooperativa valenciana dedicada a la producció d’espectacles teatrals per a públic adult, la creació i gestió de campanyes de teatre per a la joventut i l’establiment i direcció artística de projectes europeus i xarxes europees de teatre. Els objectius de la companyia se centren en la divulgació del patrimoni literari i cultural a través del teatre i en la creació d’un pont de comunicació amb les noves dramatúrgies europees i les seues aproximacions al fet teatral.

CRIT Companyia de Teatre va ser fundada el 2009 per Anna Marí, Daniel Tormo i Josep Valero. La companyia ha rebut, entre d’altres guardons, la Distinció Lluís Vives de la Generalitat Valenciana el 2021, el Premi AVETID 2019 de les empreses teatrals valencianes al millor projecte teatral; el Premi Talent Jove de la Comunitat Valenciana el 2018; la Menció d’Honor per la promoció del patrimoni europeu de la PEARLE Live Performance Europe el 2018 i el Premi Carlemany de la Joventut del Parlament Europeu el 2011 per promocionar els valors fundacionals de la UE a través del teatre.

Les produccions teatrals en gira de CRIT són:

Les produccions de CRIT fora de cartell són:

Els textos teatrals de “Espill” (ja per la quarta edició), “L’increïble assassinat d’Ausiàs March” i “Passos lleugers” han estat publicats per les editorials Bullent, Bromera i Edicions 96 respectivament.

CRIT ha posat en marxa i dirigeix el projecte teatral europeu Escena Erasmus i la xarxa europea d’universitats i escoles d’arte dramàtic EUSCN-Erasmus Europe on Scene Network, el circuit teatral dels pobles menuts que integren “Les Europes menudes”, la campanya teatral per a instituts i escoles d’adults “Escena Jove”, el projecte de foment de l’escriptura dramàtica “El Drac d’Europa”, el llançament en llengua espanyola del projecte d’aprenentatge de llengües a través del teatre “Glottodrama”, i acaba de crear, junt amb altres professionales valencians el Teatre de la Joventut/Teatro de la Juventud, un projecte de formació en arts escèniques, producció d’espectacles professionales i d’espectacles protagonitzats per estudiants, d’exhibició d’espectacles i de foment de l’escriptura dramàtica entre els joves.

CRIT és membre de:

CRIT col·labora amb: